Ajankohtaiset

Kultaakin Kalliimpaa: Ikäihmisen puhelinkaverina

Otat puhelimen käteesi ja valitset numeron. Sydämesi täyttyy lämmöstä. Tiedät, että juuri tällä hetkellä teet jotain ainutlaatuista. Olet osa Puhelinkaveri-toimintaa, joka yhdistää vapaaehtoiset ja yksinäisyyttä kokevat ikäihmiset sydämellisen juttutuokion äärelle. Kuvittele hetki: kerran viikossa sinulla on mahdollisuus tehdä valtavaa hyvää vain yhdellä puhelinsoitolla. Se ei vie paljoa aikaasi, mutta sillä voi olla valtava merkitys jonkun toisen elämässä.

Kun tartut puhelimeen, et vain soita – välität. Tuo pieni hetki, jolloin kysyt, ”Mitä kuuluu?” voi olla kultaakin kalliimpaa toiselle ihmiselle. Se voi olla kipinä, joka sytyttää hymyn toisen huulille tai valaisee päivän yksinäisyyden varjossa. Ja tiedätkö mikä on parasta? Voit tehdä tämän mistä tahansa, missä tahansa. Puhelin ja liittymä odottavat sinua, valmiina tekemään maailmasta hieman lämpimämmän paikan yksi keskustelu kerrallaan. Jopa mökkilaiturilta käsin voit olla se valonpilkahdus, jota joku kaipaa.

Puhelinkaveri-toiminta ei ole vain puheluita. Se on yhteyttä, välittämistä ja turvallisuuden tunnetta. Se on sitoutumista yhteisöön ja ihmisiin, joille pieni juttutuokio voi merkitä paljon.

Lähde mukaan tähän sydämelliseen seikkailuun, joka muuttaa arjen hetket kultaakin kalliimmiksi. Saat koulutuksen ja tuen, ja ennen kaikkea, saat tilaisuuden tehdä maailmasta hieman paremman paikan yksi puhelinsoitto kerrallaan.

Kiinnostuitko? Koulutamme uusia Puhelinkavereita syksyllä 2024. Seuraa ilmoittelua!

Lisätietoa Puhelinkaverina toimimisesta jelpaten@nullcaritas-saatio.fi
Tehtävä löytyy myös sivulta Lähellä.fi 

Oletko sinä ikäihmisen puhelinkaveri -mainos