Yksilöllistä tukea vapaaehtoisuuteen

Toimintamme on ilmaista ja suunnattu kaikille 1865-vuotiaille oululaisille, jotka kaipaavat yksilöllistä tukea vapaaehtoisuuteen. Voit toimia vapaaehtoisena yksin tai ryhmässä. Teemme vapaaehtoistehtäviä ryhmänä toiveiden mukaan.  Sinulla on mahdollisuus osallistua myös Mielikuvitusverstaalle, vapaaehtoisten vertaistapaamisiin, koulutuksiin ja työpajoihin. Saat osallistua toimintaan juuri sen verran kuin sinulle sopii.

Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan vapaaehtoistehtävän ja -paikan. Olemme poluttaneet vapaaehtoisia esimerkiksi seuraaviin tehtäviin: ikäihmisten ulkoiluapuna ja seurana oleminen (esimerkiksi kortinpeluu, sanomalehden lukeminen sekä juttelu), musiikkihetkien järjestäminen, Kela-lomakkeiden täyttöapu, lipaskeräys, kahvinkeitto, koira-avusteinen toiminta sekä tapahtumien järjestäminen. Mikä voisi olla sinun näköisesi vapaaehtoistoiminta?

LISÄTIETOA:

Jelpaten-hankkeen esittelyvideo YouTubessa
Tästä sähköiseen esitteeseen!
Caritas Säätiön esittelyvideo YouTubessa (Jelpaten-hankkeen esittely alkaa kohdasta 4:12)
Perehdytysopas tuettuun vapaaehtoistoimintaan (sähköinen opas)

Kuvassa tuetun vapaaehtoisen polku aikajanamaisesti esitettynä.

Vapaaehtoisen polku kohti vapaaehtoisuutta on aina yksilöllinen. Tämä kuva on malli mahdollisesta polusta.

Katso ajankohtaiset tapahtumamme tästä!

Mielikuvitusverstas

Mielikuvitusverstas on kaikille aikuisille suunnattu luovan toiminnan ja kohtaamisen paikka. Mielikuvitusverstaalla voi toimia myös vapaaehtoisena. Kokoontumiset parittomina keskiviikkoina, klo 13-14.30 Yhteisötila Toivossa. Toiminta on ilmaista. Olet lämpimästi tervetullut!

Lue lisää ja katso kokoontumiset täältä!

Miten mukaan?

Riittää, että sinua kiinnostaa vapaaehtoisena toimiminen. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua. Voimme tutustua yhdessä erilaisiin paikkoihin ja tehtäviin. Vapaaehtoisena sinä päätät, mitä haluat tehdä, missä haluat toimia ja miten usein voit toimia vapaaehtoisena.

Soita, tekstaa, laita Whatsapp! Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi​@caritas-saatio.fi. Voit myös lähettää sähköpostia jelpaten@nullcaritas-saatio.fi. 

Seuraa meitä somessa!

Facebook
Instagram

Anu Levä

Projektipäällikkö
044 468 4228

Susanna Huttunen

Projektityöntekijä
044 468 4238
(Unna Soppelan sijainen 5.6. alkaen)

Lue lisää!

9.8.2023 Blogikirjoitus Pohteen sivuilla: Mahdollistetaan vapaaehtoisuus kaikille! – Pohde

12.8.2022 Mun Oulu: Caritas-​Säätiön Jelpaten mahdollistaa tasavertaisen pääsyn mukaan vapaaehtoistoimintaan

4.8.2022 Rauhan tervehdys: Jelpaten mahdollistaa pääsyn vapaaehtoistoimintaan Oulussa

27.11.2022 Vinkka News: Kuvitusta mielelle | Vinkka News

Saavutettavuus vapaaehtoistoiminnassa (YouTube) Saavutettavuus vapaaehtoistoiminnassa  -webinaarissa tutustuimme saavutettavuusajatteluun ja kartoitimme keinoja, joilla vapaaehtoistoimintaa voi kehittää huomioimaan moninaisuutta entistä paremmin.

Nuorten vapaaehtoistoiminnan kehittäminen -julkaisussa kerrotaan, millä kaikilla tavoin nuorten osallisuus toteutuu ja mitä se vaatii vapaaehtoistoiminnan järjestäjiltä. Yhteisartikkelimme Tuettu vapaaehtoisuus lisää nuorten osallisuutta löytyy sivulta 65-75. (Kansalaisareena 2022). Julkaisuseminaarin (8.2.) materiaaleihin pääset tästä!

Linkkejä ja vinkkejä!

Lähellä.fi Tarjoaa tietoa yhdistysten ja järjestöjen vapaaehtoistehtävistä, tuesta & harrastusmahdollisuuksista ympäri Suomen!

Saavutettavan vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä (Kansalaisareena) kehittää vapaaehtoistoiminnasta kaikille saavutettavaa.

Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES yhdistää ja kehittää vapaaehtoistoimintaa Oulun seudulla.

Kansalaisareena on 140 järjestön kattojärjestö ja vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja. Sivuilla on runsaasti tietoa webinaarien, diaesitysten ja julkaisujen kautta vapaaehtoistoiminnasta.

Vapaaehtoistyö.fi Sivulta löydät lisää vapaaehtoistehtäviä.

Vol´Go! Inklusiivisen vapaaehtoistyön järjestäjän opas
Opas on suunnattu kansalaisjärjestöissä ja muissa vapaaehtoistoimintaa tarjoavissa yhteisöissä työskenteleville ammattilaisille saavutettavamman vapaaehtoistyön
kehittämisen tueksi. Opas soveltuu työkaluksi mm. vapaaehtoistyön johtajille, nuorisotyöntekijöille ja järjestötoimijoille, jotka kokevat tarvitsevansa vinkkejä
tuetun vapaaehtoistyön järjestämiseen.

Vol´Go! Mielenterveyssensitiivinen lähestymistapa nuorisotyössä ja tuetussa vapaaehtoistyössä
Opas avaa perusteet mielenterveyssensitiiviselle lähestymistavalle ja vuorovaikutukselle. Sen sisältöä voivat hyödyntää sekä nuorille toimintaa järjestävät ammattilaiset että nuoret inklusiiviseen toimintaan
osallistuvat vapaaehtoiset.