Yksilöllistä tukea vapaaehtoisuuteen

Tarjoamme apua kaikille 18–65-vuotiaille oululaisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ja haluavat osallistua vapaaehtoistyöhön. Toiminta on ilmaista.

Vapaaehtoiseksi haluavalle

Autamme sinua löytämään sopivan vapaaehtoistyön ja -paikan. Voit tehdä sitä yksin tai ryhmässä. Teemme vapaaehtoistehtäviä myös ryhmänä, jos niin halutaan. Voit myös osallistua järjestämiimme ryhmiin, tapahtumiin ja koulutuksiin juuri oman aikataulusi mukaan.

Vapaaehtoisemme toimivat monenlaisissa tehtävissä ympäri Oulua eri paikoissa. Tällaisia tehtäviä vapaaehtoisillamme on ollut: Ikäihmisten kanssa ulkoilu, kortinpeluu, juttelu, kahvikupin kanto, pöytiin saattaminen, sanomalehden luku, koirakaverin kanssa ilahduttaminen. Ruoka-avussa ruokakassien pakkaaminen ja jakaminen. Yhteislaulu- ja askarteluhetkien ja kitarakaraoken järjestäminen. Digijelpparina toimiminen. Hakemusten täyttöapu. Kahvinkeitto. Ryhmäavustaminen. Lipaskerääjänä toimiminen. Festivaalien rakentaminen, purkaminen, siisteys, ohjaus ja info. Korttien teko eri kampanjoihin. Perhekerhoavustaja. Pyöräagentti. Millainen tehtävä sinua kiinnostaisi?

Caritas Säätiön omiin vapaaehtoistehtäviin voit tutustua täällä!

Ammattilaiselle

Olisiko asiakkaallasi mahdollisuus osallistua vapaaehtoistyöhön? Vapaaehtoisena toimiminen voi tarjota mielekästä tekemistä, uusia suhteita ja taitojen kehittämistä. Se voi myös auttaa asiakasta etenemään opinnoissa tai työelämässä. Ota yhteyttä asiakkaasi kanssa, niin mietitään yhdessä, miten vapaaehtoistyöstä voisi olla hyötyä!

Vapaaehtoistoimintapaikalle

Tarjoatteko vapaaehtoistehtäviä? Haluatteko rekrytoida lisää vapaaehtoisia? Voisitteko muokata tehtäviä vastaamaan paremmin tarpeitanne? Kaipaatteko apua vapaaehtoisten ohjaukseen ja sitouttamiseen? Ottakaa yhteyttä, niin autamme vahvistamaan vapaaehtoistoimintaanne!

LISÄTIETOA:

Jelpaten-hankkeen esittelyvideo YouTubessa
Tästä sähköiseen esitteeseen!
Caritas Säätiön esittelyvideo YouTubessa (Jelpaten-hankkeen esittely alkaa kohdasta 4:12)
Perehdytysopas tuettuun vapaaehtoistoimintaan (sähköinen opas)

Kuvassa tuetun vapaaehtoisen polku aikajanamaisesti esitettynä.

Vapaaehtoisen polku kohti vapaaehtoisuutta on aina yksilöllinen. Tämä kuva on malli mahdollisesta polusta.

Katso ajankohtaiset tapahtumat, ryhmät ja koulutukset tästä!

Mielikuvitusverstas

Mielikuvitusverstas on kaikille aikuisille suunnattu luovan toiminnan ja kohtaamisen paikka. Kokoontumiset parittomina keskiviikkoina, klo 13-15 Yhteisötila Toivossa. Toiminta on ilmaista. Olet lämpimästi tervetullut! Mielikuvitusverstaalla voit toimia myös vapaaehtoisena tai tehdä opintoihisi kuuluvan projektityön (luova toiminta, ryhmänohjaus).

Kevään 2024 kokoontumiset:

  • 24.4. ja 8.5. Kokoontumiset Yhteisötila Toivossa, Asemakatu 26. Toivo on esteetön tila.
  • ke 22.5. Tutustuminen Kukoista! -hankkeen Museum of truth-monitaiteelliseen näyttelyyn klo 14 alkaen. Tapaamme Yhteisötila Toivossa, josta lähdemme kävelemään kohti Tuiraa (Tuirantie 1). Voit myös tulla suoraan näyttelyyn, jolloin tapaamme Tuirantiellä klo 13.45!

Lue lisää MIELIKUVITUSVERSTAASTA TÄÄLTÄ!

Miten mukaan?

Riittää, että sinua kiinnostaa vapaaehtoisena toimiminen. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua. Voimme tutustua yhdessä erilaisiin paikkoihin ja tehtäviin. Vapaaehtoisena sinä päätät, mitä haluat tehdä, missä haluat toimia ja miten usein voit toimia vapaaehtoisena.

Soita, tekstaa, laita Whatsapp! Voit myös lähettää sähköpostia jelpaten@nullcaritas-saatio.fi tai klikkaamalla alla olevaa Yhteydenottopyyntö-linkkiä! Pyrimme vastaamaan sinulle viikon sisällä.

Yhteydenottopyyntö

Seuraa meitä somessa!

Facebook
Instagram

Anun kuva

Anu Levä

Projektipäällikkö
044 468 4228

Susanna Huttunen

Projektityöntekijä
044 468 4238

Lue lisää!

9.8.2023 Blogikirjoitus Pohteen sivuilla: Mahdollistetaan vapaaehtoisuus kaikille! – Pohde

12.8.2022 Mun Oulu: Caritas-​Säätiön Jelpaten mahdollistaa tasavertaisen pääsyn mukaan vapaaehtoistoimintaan

4.8.2022 Rauhan tervehdys: Jelpaten mahdollistaa pääsyn vapaaehtoistoimintaan Oulussa

27.11.2022 Vinkka News: Kuvitusta mielelle | Vinkka News

Saavutettavuus vapaaehtoistoiminnassa (YouTube) Saavutettavuus vapaaehtoistoiminnassa  -webinaarissa tutustuimme saavutettavuusajatteluun ja kartoitimme keinoja, joilla vapaaehtoistoimintaa voi kehittää huomioimaan moninaisuutta entistä paremmin.

Nuorten vapaaehtoistoiminnan kehittäminen -julkaisussa kerrotaan, millä kaikilla tavoin nuorten osallisuus toteutuu ja mitä se vaatii vapaaehtoistoiminnan järjestäjiltä. Yhteisartikkelimme Tuettu vapaaehtoisuus lisää nuorten osallisuutta löytyy sivulta 65-75. (Kansalaisareena 2022). Julkaisuseminaarin (8.2.) materiaaleihin pääset tästä!

Linkkejä ja vinkkejä!

Lähellä.fi Tarjoaa tietoa yhdistysten ja järjestöjen vapaaehtoistehtävistä, tuesta & harrastusmahdollisuuksista ympäri Suomen! 

Saavutettavan vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä (Kansalaisareena) kehittää vapaaehtoistoiminnasta kaikille saavutettavaa.

Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES yhdistää ja kehittää vapaaehtoistoimintaa Oulun seudulla.

Kansalaisareena on 140 järjestön kattojärjestö ja vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja. Sivuilla on runsaasti tietoa webinaarien, diaesitysten ja julkaisujen kautta vapaaehtoistoiminnasta.

Vapaaehtoistyö.fi Sivulta löydät lisää vapaaehtoistehtäviä.

Vol´Go! Inklusiivisen vapaaehtoistyön järjestäjän opas
Opas on suunnattu kansalaisjärjestöissä ja muissa vapaaehtoistoimintaa tarjoavissa yhteisöissä työskenteleville ammattilaisille saavutettavamman vapaaehtoistyön
kehittämisen tueksi. Opas soveltuu työkaluksi mm. vapaaehtoistyön johtajille, nuorisotyöntekijöille ja järjestötoimijoille, jotka kokevat tarvitsevansa vinkkejä.