Ajankohtaiset

Caritas-Säätiöstä Kotiringin pääomistaja – Yritys tavoittelee kasvua etenkin seniori-ikäisisistä 

Tiedote 12.6.2023 

  • Oululainen Caritas-Säätiö on ostanut enemmistöosuuden kotisiivous- ja kotiapuyritys Kotirinki Oy:n osakkeista. 
  • Kotirinki-ketjun tavoitteena on kolminkertaistaa liikevaihto kolmessa vuodessa. Kasvua uskotaan tulevan etenkin seniori-ikäisistä asiakkaista. 
  • Kotisiivouksen ja kotiavun ohelle yritys aikoo tuoda kotihoivapalvelut. 

Oululainen Caritas-Säätiö on ostanut enemmistöosuuden kotisiivous- ja kotiapuyritys Kotirinki Oy:n osakkeista. Caritas-Säätiö omisti jo entuudestaan 25 % Kotirinki Oy:n osakkeista, mutta tuoreen kaupan myötä Caritas-Säätiöstä tulee yrityksen pääomistaja 51 % osakeomistuksellaan.

”Caritas-Säätiö haluaa olla mukana kehittämässä uusia tapoja tarjota kotiin tuotavia palveluita. Kotiringin vastuullinen, tehokas, tekijät ja asiakkaat huomioiva toimintamalli sekä skaalautuva digitaalinen alusta luovat erinomaisen pohjan nopeallekin kasvulle. Uskomme, että Kotirinki tulee muuttamaan markkinoita positiivisesti”, sanoo Ville Heikkinen Caritas-Säätiöstä.

Kotirinki Oy:n vuonna 2002 perustanut Veli-Pekka Pihlainen jatkaa yhä hallituksen puheenjohtajana sekä säilyttää merkittävän osuuden (40 %) yrityksen osakkeista. Loput osakkeista on yrityksen henkilöstön omistuksessa. 

Pihlainen kertoo, että Kotiringille etsittiin pitkään sopivaa kumppania, jolla olisi sekä kokemusta että yhteistä näkemystä toimialan tulevaisuudesta.  

”Caritas-Säätiön kanssa yhteinen ajatus löytyi nopeasti. Korkeaan asiakastyytyväisyyteen päästään ainoastaan raskaita hallintorakenteita purkamalla ja keskittymällä palvelun tuottajan – eli siivousyrittäjiemme – tyytyväisyyteen. Tässä olemme onnistuneet kodinhoitopalveluissa. Nyt haluamme tuoda menestysmallin myös kotihoivaan”, sanoo Pihlainen.

Kasvu tulee seniori-ikäisistä asiakkaista 

Kotirinki-ketju toimii tällä hetkellä jo 50 paikkakunnalla ja sillä on yhteensä 65 yrittäjää. Kotisiivouksen lisäksi Kotirinki tarjoaa arvolisäverottomia kotiapupalveluita kuten kauppa-apua ja ruoanlaittoa heille, joilla näihin on oikeus. Seuraavaksi on tarkoitus laajentua kotihoivan puolelle.

Vuonna 2022 Kotiringin liikevaihto oli 2,7 miljoonaa. Tavoitteena on kolminkertaistaa se kolmessa vuodessa.

”Kasvu tulee seniori-ikäisistä asiakkaista, joissa on kasvua jo nyt noin 30–40 prosenttia vuodessa. Kotihoivapalvelussa näemme paljon potentiaalia”, kertoo toimitusjohtaja Joni Lappalainen

Kotirinki Oy on Suomen ainoita mikrofranchising-konseptia hyödyntäviä yrityksiä. Tämä tarkoittaa, että jokainen Kotiringin alla toimiva siivooja on itsenäinen yrittäjä, pääsääntöisesti yksinyrittäjä.  

Yrittäjille Kotirinki tarjoaa poikkeuksellisen modernin digitaalisen palvelualustan, koulutukset ja tukipalvelut sekä hoitaa pääasiallisesti myynnin ja markkinoinnin. Yrittäjillä säilyy vapaus päättää mm. työajoistaan ja -määristään.

”Monet uudenlaiset työn tekemisen tavat kuten alustatyö ja kevytyrittäjyys ovat olleet paljon esillä – eikä aina niin positiivisessa mielessä. Meidän mallimme osoittaa, että pienyrittäjyyteen pohjautuva franchising-malli voi olla todella toimiva niin pienyrittäjille, emoyritykselle kuin loppuasiakkaille. Onnistumisestamme kertoo se, että sekä asiakastyytyväisyys että yrittäjien tyytyväisyys ovat huipussaan”, sanoo toimitusjohtaja Lappalainen ja huomauttaa, että monet Kotiringin siivousyrittäjistä tienaavat tuplasti alan tavalliseen palkkatasoon nähden.  

Caritas-Säätiön Ville Heikkinen muistuttaa, että kasvavalle määrälle ikäihmisiä täytyy voida tarjota tehokkaasti laadukkaita palveluita, joilla tuetaan kotona asumista ja hyvinvointia.  

”Työn täytyy samaan aikaan olla myös tekijöille entistä palkitsevampaa. Kotiringin erittäin korkea asiakas- ja yrittäjätyytyväisyys osoittavat, että yritys on onnistunut kehittämään toimivan mallin, joka vastaa tarpeisiin”, sanoo Heikkinen.

Lisätietoja

Veli-Pekka Pihlainen
Kotirinki Oy, hallituksen puheenjohtaja
veli-pekka.pihlainen@nullkotirinki.fi
0500 450 154

Joni Lappalainen
Kotirinki Oy, toimitusjohtaja
joni.lappalainen@nullkotirinki.fi 
040 551 5834 

Ville Heikkinen
Caritas-Säätiö, asiamies
ville.heikkinen@nullcaritas-saatio.fi
040 750 7515 

Kotirinki Oy on vuonna 2002 perustettu hämeenlinnalainen yritys, joka toimii 50 paikkakunnalla. Koritinki Oy tarjoaa kotisiivousta ja kotiapua. Paikallisesti Kotiringin palvelua tuottavat ammattitaitoiset Kotirinki-yrittäjät, joille Kotirinki Oy tarjoaa laajat koulutus- ja tukipalvelut sekä modernin verkkoalustan. 

Caritas-Säätiö on vuonna 1998 perustettu oululainen diakoniasäätiö. Caritas-Säätiön toiminta pohjautuu kristillisen diakonian hengessä tapahtuvaan vanhusten ja vammaisten asumisolojen, kuntoutuksen ja terveyden edistämiseen.